Vind je eigen weg  -  blog

Hier kunt u lezen wat voor resultaten ik heb geboekt met mijn coaching.

 

 

2018-06-12

Workshop bij de Brandwondenstichting geven.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de Brandwondenstichting benaderd. Zij zagen het wel zitten als ik tijdens de kinder- of tienerweek een stukje Rots & Water kwam geven.
Dus vorig weekend op weg naar Oirschot! In de voorbereiding veel oefeningen gestopt die te maken hebben met pestgedrag en hoe hiermee om te gaan. Grenzen aangeven, stop zeggen, negeren van nare opmerkingen, van je af leren ‘bijten’, je eigen doel benoemen en ervoor gaan om die te bereiken. 
Aan het begin van de 2,5 uur durende workshop, maakten we een woord-spin van hetgeen de tieners zoal meemaken in het dagelijkse leven. Hier pasten mijn oefeningen heel goed bij (zo niet, dan had ik dus moeten improviseren….risico van het vak en doe ik ook met liefde). We gingen meteen actief aan de slag in tweetallen: bekijken hoe we sterk moeten staan, hoe je houding er uitziet om zo verder te kunnen oefenen. Ze checkten elkaar op sterk staan en merkten dat ze sterker waren dan zij aanvankelijk dachten! Doel bereikt wat dat betreft. Daarna hebben ze de opdracht gekregen dit tijdens een spel te oefenen en ook nog stop te zeggen (grenzen aangeven). Dit bouwde ik op in spanning. Na een korte pauze gingen we aan de slag met het op commando in de lucht stoten. Ze deden dit geconcentreerd en ik merkte dat iedereen het leuk vond (erg belangrijk!)! Zodra dit lukte, vertelde ik de tieners, konden de stootkussens gebruikt worden. Ik had 3 mannen die sterk in hun schoenen staan uitgenodigd voor dit helse karwei. Zij stonden dus met elk een stootkussen tegen zich aan geklemd. De tieners mochten zich met stoten gaan uitleven. Ook dit werd weer opgebouwd: stoten werden knietjes, werden schoppen en werden trappen. De tieners vonden het extra leuk als bleek dat de mannen het toch wel zwaar hadden bij sommige tieners. Er zaten veel krachtige tieners tussen! Na het stootkussen kregen ze de laatste opdracht: een doel op een stuk behang schrijven en versieren. Dat is toch wel lastig hoor: waar wil ik mee aan de slag? Waar wil ik voor gaan? Welk doel wil ik behalen? Wat wil ik worden? Ik moest bij sommige tieners alles vragen en uit de kast trekken, maar het resultaat mocht er wezen. Ik deed eerst zelf voor hoe we dit gingen aanpakken: doel introduceren aan de groep en dan met een krachtige kreet door het behang rennen terwijl die door 2 mannen werd vastgehouden. Ga ervoor! Mooie doelen en prachtige, stralende tieners die door de stukken behang sprongen. Ik werd er trots van. Al geef je ze maar een klein stukje mee, een geluksmomentje om aan terug te denken of een oefening waar ze in de praktijk mee aan de slag kunnen. Ik word hier heel gelukkig van. Hier doe ik het nou voor. 
Zie de link voor een stukje uit de krant met meer informatie over de tienerweek.

Bedankt voor het lezen.

Groetjes Petra

Tienerkamp 2018 Kind en Brandwond

Petra - 18:19:11 @ Resultaten van coaching | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own commentsE-mailen
Bellen