Recensies

Even wat ervaringen van ouders en kinderen die op verschillende manieren met mij gewerkt hebben en hun gevoel erbij. Dit zijn verhalen van mensen die dit graag met anderen wilden delen en uit zichzelf een stukje voor op de website hebben geschreven en enkelen die ik heb gevraagd om hun verhaal met anderen op mijn website te delen. 

Veel leesplezier!


2018 ~ Van een moeder:

“Wij zijn ontzettend tevreden over het coachingstraject wat onze zoon bij Petra volgt.
Het doel is om hem beter in zijn vel te laten zitten en dit is zeker al voor een groot deel gelukt. Faalangst is ontstaan in de loop der tijd. Hier wordt ook nog aan gewerkt, maar ook dit gaat de goede kant op.

Petra is een ontzettend realistische en kundige coach die heel goed ziet hoe een kind in elkaar steekt en wat een kind nodig heeft om beter te kunnen functioneren ( en voor zichzelf op te komen) in deze veelvragende en soms onrechtvaardige maatschappij. Ze heeft erg veel geduld en neemt heel veel tijd voor haar coachee. Ze is heel oprecht en open. Je kunt bij haar altijd terecht met vragen en opmerkingen. 
Petra voert op een speelse manier ( dmv sportief, creatief bezig zijn) gesprekken en doet ontspanningsoefeningen. Hierdoor komt er veel los bij een kind en hierop kan ze dan inspelen en tips geven. Het zelfvertrouwen bij onze zoon is hierdoor ook al een stuk gegroeid. Een kind voelt zich gelijk heel serieus genomen bij Petra, dit straalt ze uit
(vertrouwen). 

Wij bevelen Petra dus zeker aan!”   ~A.R.


Van een oud-leerling (VSO):

"Ik vond het fijn dat u een vrij persoon was, goed begrip gaf, goed uitleg en geduld heeft, meeleeft met me en totaal niet moeilijk bent. Ik heb het ook geen moment saai gevonden het was altijd erg gezellig!"   ~ R.T.


Van een vader van een oud-leerling (VSO):

"Tjonge, dacht ik. Moet zo'n "jonge dame" mijn zoon proberen zijn diploma te gaan halen? Ik bekeek Petra nog eens goed, en kreeg gelijk medelijden met haar. Ook overviel me een soort van schuldgevoel. Dat ik deze (vast lieve) dame met de ellende van het gedrag van mijn kind moet opzadelen.
"Hoi, ik ben Petra, de nieuwe juf van uw zoon!"  Haar vrolijke opgewekte stem maakte indruk op mij. Gelukkig niet zo'n "uit de hoogte getrokken" dame, dacht ik. Nadat ik me ook voorgesteld had, voelde ik na verloop in het gesprek, dat deze dame misschien toch wel iets positiefs kon gaan betekenen voor mijn zoon. Ze sprak vol lof over hem, waarbij ik mezelf soms afvroeg of we het wel over dezelfde persoon hadden.
In het verder verloop van het schooljaar,  heeft Petra me toch wel eens zuchtend en klagend opgebeld. Dan had hij weer een grote mond gegeven, of was hij gewoon weggelopen van school. Maar gelukkig wist Petra hem altijd te blijven motiveren, want dat is ook haar kracht. Door haar enthousiaste houding en het geloof om iets positiefs samen te kunnen bereiken, heeft mijn zoon zijn diploma gehaald. En dat was zeker niet gelukt zonder Petra.
Groetjes Jos D.


2020 ~ Collega VSO

Met Petra aan het werk? Dan kom je een vrouw tegen die weet wat ze wil en kan. Dat heb ik gemerkt in de tijd dat we collega`s waren. In het eerste jaar hebben we alleen een bureau gedeeld en hebben we elkaar niet gezien! Zij werkte ook nog op en andere school en ik ook. Maar dat bureau zag er altijd keurig opgeruimd uit. Onze kennismaking kwam op studiedag ergens in het eerste jaar. Petra kijkt altijd goed wat voor vlees ze in de kuip heeft en zocht rustig contact. We moesten alle twee even de klik zoeken, een jonge en een oudere leerkracht. Verschil 30 jaar! Maar al gauw zaten we in een `werkgesprek` wat tot op de dag van vandaag voortduurt. Ze is heel duidelijk en rechtdoorzee en dat maakt dat je weet waar je aan toe bent als je met Petra werkt. Ze verwacht dan ook van jou, dat jij aangeeft wat je wel en niet wilt en wat je wel of niet kunt.

Tijdens een vergadering kwam naar voren dat zij het erg belangrijk vond dat `onze jongeren`van alles leren over hun eigen gedrag, dat van anderen, hoe je in contact met elkaar kan komen en hoe je je weerbaar kunt opstellen als je dat zelf wilt. Wat zij wilde was Rots en Water training geven! Ook ik liep met dat idee rond en dus zijn we samen naar de cursus gegaan. Onze collegialiteit staat sterk! En dat hebben we optimaal gebruikt in de tijd dat we samenwerkten.

Nu ik in het buitenland woon, houden we contact met elkaar om elkaar te ondersteunen bij wat we doen met en voor `onze kids`.

 

Met Petra aan het werk?

Alvast heel veel plezier gewenst!

Beja van den Brugjuli 2022 ~ Van een moeder:

Onze zoon voelde zich dom en zat met buikpijn in de klas en huilde veel voordat hij naar school ging.
Wij hebben hem
Laten testen en daar kwam zoals wij vermoeden dyslexie uit en voor hem een bevestiging dat hij niet dom is.
Hier was zijn probleem van buikpijn niet mee opgelost en hij heeft zich echt lange tijd rot gevoeld. De uitslag was een hele opluchting voor hem.
We hebben Petra gevraagd, of zij met hem aan de slag kon voor zijn onzekerheid, hoe voel ik mij weer goed op school.
Ze hebben samen prachtige doelen gemaakt en hij kon steeds beter benoemen waar hij tegen aan liep op school, hoe hij zich voelde en met Petra zocht hij manieren om zich op school te uiten. Om weer te geloven in zichzelf .Petra straalt enthousiasme uit, veiligheid om te zijn wie je bent als kind en is enorm creatief in de manier waarop ze kinderen begeleid .Ook het contact met ons is prettig, korte lijntjes , steeds een terugkoppeling en ook als onze zoon tegen dingen aanliep op school pakte ze direct op in de begeleiding .
Petra heeft echt aandacht voor het welbevinden van kinderen.
Ze heeft ontzettend veel in positieve zin voor ons betekend.
Onze zoon is weerbaarder, kan goed dingen nu aangeven en gaat weer zonder buikpijn naar school!


E-mailen
Bellen