Over mij

Hallo! Ik ben Petra, geboren op 30 juli 1983, moeder van een dochter (2014) en bonusmoeder van een jongen (2004) en meisje (2006). Sinds 2018 wonen wij samen in Nieuwe Niedorp. 

Ik ben altijd al bezig geweest met het begeleiden van kinderen. Zo heb ik ervaring opgedaan met alle leeftijdcategorieën. Van 2008 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, daar was ik docent en begeleidde ik kinderen in hun zoektocht naar hun toekomst. 

Vanaf het begin dat ik de Rots & Water training zelf gevolgd heb, heb ik de Rots & Water trainingen niet alleen bij de VSO leerlingen aangeboden in kleine groepjes, maar ook in gezinnen en aan grote groepen kinderen van 4 tot 21 jaar en zelfs af en toe aan volwassenen. 

Ik beleef veel plezier aan het geven van deze trainingen. Naast dat ik zie dat het kinderen veel te bieden heeft en ik vaak al snel verbeteringen in hun gedrag zie, krijg ik veel positieve energie van het geven van de trainingen en daarbij behorende gesprekken.

Tijdens mijn trainingen miste ik nog wat diepgang om tot de kern van problemen te komen. Kinderen die blokkeren/angstig/onzeker zijn. In 2018 ben ik de opleiding tot Creatief Kindercoach gaan volgen en kinderen die bij mij in de praktijk of op school werden begeleid heb ik vrij zien worden van belemmeringen. Een lust voor het oog en iets dat mijn werk als kindercoach nog leuker heeft gemaakt. Meer informatie kun je lezen onder het kopje Coaching.


Mijn logo is mijn eigen verftekening. Hiermee laat ik zien vanuit welke gedachte ik met kinderen wil werken: een wit kind, onbeschreven blad, ik kan het leren wat ik te bieden heb. Ik kan voelen en bespreekbaar maken wat er nog valt te leren. Een blauw open boek: rust, wijsheid en rots en water. Blauw boek ter hoogte van de buik: werken vanuit gevoel. Kleur om het kind heen: mijn energie uitspattingen. Hart in het midden van het witte kind: werken en begeleiden vanuit het hart.
Ik krijg energie van het begeleiden vanuit mijn hart. 


Behaalde diploma's en certificaten:

2008 Ipabo Lerarenopleiding

2010 De driedaagse Rots & Water training: de enige training die deelnemers opleidt tot        

         gecertificeerd Rots & Water trainer.

2011 Rots en Water training voor kinderen met autismespectrumstoornissen (ASS).

2016 Rots & Water Focus op meisjes en vrouwen, innerlijke kracht en uitstraling.

2017 Rots & Water Basisschool Schoolbreed

2018 Training De Innerlijke Reis voor kinderen

2018 Reiki I

2019 Reiki II

2019 Opleiding tot Creatief Kindercoach

2020 Opleiding tot Kindercoach

2021 Kinderpsychologie cursus

2021 BHV


De Rots & Water trainingen heb ik gevolgd bij de Gadaku Institute / Rots en Water NL.


Waarom Rots en Water training geven?

De Rots en Water trainingen heb ik gevolgd omdat ik in mijn werk als docente veel leerlingen tegenkwam die te maken hadden (gekregen) met één of meerdere van de volgende dingen:

 

  • Pestkoppen
  • Weinig zelfvertrouwen/eigenwaarde
  • Weinig sociale vaardigheden
  • Negatieve ervaringen (misbruik, verlies, scheiding e.d.)
  • Verkeerde vrienden, moeite hebben met een eigen weg te kiezen en grenzen aan te geven
  • Moeite hebben met grenzen aangeven en aanvoelen (ook bij anderen)
  • Verkeerde signalen afgeven door houding/uitstraling

Door mijn ervaring als docent in het VSO weet ik hoe belangrijk het is om Rots en Water aan te bieden en hoeveel kinderen ervan kunnen leren. Hierbij kan ik ze handvatten meegeven om zelf in de praktijk te kunnen toepassen. Hier sluit ik graag bij aan met mijn ervaring als Kindercoach. Tijdens trajecten maak ik daarom ook een plan dat van alles wat bevat en zo precies aansluit bij jullie hulpvraag.

 

Onder de kopjes coaching & Innerlijke Reis kun je nog meer lezen over mijn ervaringen, de trainingen die ik bied en wat de Innerlijke Reis inhoudt.

Hopelijk ben je enthousiast geworden over eventueel deelnemen aan een coachingstraject bij mij. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt of als je eens een proefles Rots & Water wilt meemaken. Je bent altijd welkom!

In onderstaand filmpje wordt duidelijk omschreven wat één van de redenen is waarom Rots & Water aanbieden zo goed is:Hieronder een filmpje met de oprichter van de Rots & Water training en praktijkbeelden uit lessen.

Bron: www.rotsenwater.nl

Op de site kunt u nog meer informatie vinden over Rots en Water, resultaten, ontstaan van Rots en Water e.d.


E-mailen
Bellen